Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A felszámoló maffiák fogságába
  2008-01-31 16:52:11, csütörtök
 
  A felszámoló maffiák fogságában
2008-01-31. 12:34:19

Az MSZP és a Fidesz holdudvara közösen fosztogat - Aztán visszaosztanak a pártoknak. Örökké visszatérő probléma az ilyen jellegű bűncselekményeknél, hogy azonos jellegű további bűncselekmények származnak az egyszeri bűncselekményekből.

Először is orgazda lesz valaki, egy felszámolási eljárás következtében. Minek kell történnie ahhoz, hogy a hatóságok intézkedjenek? Nem is az a probléma, hogy 80 millió, vagy 1000 milliárd forint, vagy hogy 1 milliárd vagy 5 milliárd forint a kár, hanem, hogy törvényszerűen a folyamatok mindig ugyanazok. De még a szereplők is ugyanazok, hol bankárként, hol fölszámolóként, hol rendőrként, hol ügyészként, hol bíróként, de ugyanazt a csoportot szolgálják, amelyek a fosztogatás központjába helyezték magukat. Azért nehéz viszont megtalálni a károsultaknak, hogy kikkel állnak szemben, mert a cégek cégeket alapítanak, és folyamatosan több száz embert vonnak be a saját csalási sorozataikba.

Most az egyik fölszámoló, aki Medgyessy Péter kiváló barátja, dr. Balogh László szocialista képviselő által, aki a Bács megyei közgyűlés vezetője, magas kitüntetésben részesült. Még csak az sem baj, hogy nevezett ma polgármester, hanem az, hogy az sem zavar senkit a kitüntetők közül, hogy nevezett ellen bírói szakban van egy csúnya bűncselekmény-sorozat miatt az eljárás. Miből tudja a kitüntető, hogy föl fogják menteni a vád alá helyezettet? Ez ugyanazt juttatja eszembe, mint ami Pintér Sándornál előfordult 1998-ban. Akkor ő ugyanis el volt ítélve, első fokon a magyar bíróság által, amikor felkérték, hogy legyen a belügyminiszter. Milyen látnok volt Orbán Viktor, hogy tudta, másodfokon fel fogják menteni a Teve utcai telekpanama miatt, amiért meggyilkolták Nógrádi Józsefet. De a szereplők ugyanazok, az már mindegy, hogy az Novum Rt.nek, Hunyadi Rt.-nek, Kossuth Holdingnak van nevezve, néhány tucat ember a főszereplője.

A HajdúBÉT ma az egyik legfrekventáltabb ügy, amelyben Csányi Sándor és hordája ugyanúgy benne van, mint a Gál Zoltános Wallis csapat, Bajnai Gordonostól, Gyurcsányostól együtt. De az ő felszámolójuk lopja el most egy másik károsulti kör hévízi szállóját, kb. 4 és félmilliárd forint értékben. De ez még csak a folyamat kezdete. Mert ugyanennél a hordánál csapódik le a HajdúBÉT-es 15 milliárdnál is lényegesen nagyobb károkozás. És itt még nem Veres János pénzügyminiszter érdekeltségi köréről beszélek, mert az alig 4 milliárdos kár. Hanem megjelenik a Szilvásy György köreihez tartozó Borsihús. Itt a Cornexi-vel összefogva, kb. a kimutatható kárt 60 milliárd forintban lehet majd összegezni. Ellopták ezek a víziszárnyasokat, a baromfit, a sertést és a marhahúst, csak éppenséggel soha nem fizettek érte. Mónus úr, a tulajdonos ügyvezető természetesen nem fél, mert akinek a miniszterelnök legjobb barátja is üzlettársa, a védőszentje, annak Magyarországon nincs félnivalója. Már bevitték fölszámolási eljárásba, és a zsíros falat ott van, ugyanannál a felszámolási körnél, amelyet most kétharmadában a Fidesz, egyharmadában pedig a szocialisták birtokolnak. Itt ma 4 és félmilliárd forintnak ugyanúgy nincs értéke, mint a bútorgyáraknál kifosztott pár milliárd forintnak.

Az ellopott pénz döntő többsége eltűnik a süllyesztőben és marad helyette a lepusztított eszközállomány. De mégis, milyen károkat okoznak azok, akik a felszámoló-maffia segítségével eltűntetik a vagyont? A bútorgyáraknál és egyéb gyáraknál elkótyavetyélik az eszközöket, jórészt külföldi tettestársaiknak. De mi történik ott, ahol sertéstartó vagy szarvasmarhatartó gazdák a károsultak? Ott nemcsak az a kár, amit elvittek fizetés nélkül, hanem amíg egy előhasi üsző megszületik és felnő, bizony hosszú éveknek kell eltelnie. A természet már csak ilyen, a tehenek nem tudnak borjat szülni percek alatt, és ezt a sertéstartókra sem lehet rábízni, hogy csodaként tegyék meg. Itt hosszú évekre előre kódolni lehet a károkat, mégpedig olyan módon, ami szinte embert és környezetet pusztító. Mert, amikor a jószágot elviszik, akkor abból nemcsak úgy keletkezik kár, hogy nincs munkája a tisztes parasztembernek, a gazdálkodónak, hanem rombolódik a környezete. Vagy közgazdasági fogalommal mondva, felborul a piac. De a teremtett környezet károkozása is igazából veszélyes. A piac úgy borul fel, hogy a földeket továbbra is hasznosítani kell, túlnyomórészt gabonafélékkel, búzával, kukoricával, de az meg eladhatatlan.

Az unió mezőgazdasági bizottsága engedélyezi az alacsony áron intervenciós alapba felvásárolt búzát és kukoricát értékesíteni, de ez nem hoz hasznot a termelőnek. Ahhoz viszont, hogy a természet rendje helyreálljon, Magyarországon a tehénállományt legalább négyszeresére, a sertésállományt legalább ötszörösére kellene emelni, és ugyanígy a baromfit akár tízszeresére. Mert a nagy gabonatermést soha nem az ember ette meg. Kétharmadát mindig a számosállat és a baromfi. Pontosan így állt helyre az az évszázados gazdasági tapasztalat, amely Kárpát-medencét kimagaslóan jó adottságú élelmiszertermelő területté minősítette. Tehát minden mindennel összefügg. Amikor a termékalapot megszüntetik, bármelyik területen, akkor annak a helyreállítása mindig nagyobb költség, mint amekkora kárt okoztak a tolvajok.

Az viszont tény, hogy évente ilyen vagyonátrendezés címén a felszámolók közel 1000 milliárdot pakolnak egyik tulajdonostól át a másikhoz. Ez a tulajdonmozgás tulajdonképpen nagyobb, mint az évenkénti privatizáció összege. De a kiváltó ok mindenkor az, hogy a jól működő eszközöket kinézik, ugyanis a gazdaságnak, amióta világ a világ, hitelre van szüksége. Így főleg a Raifeissen Bank, amely gyorsan beleilleszkedett a magyar bankárok hazaáruló rendszerébe, már üzleti terv bekérésekor kinézi magának az áldozatot. Ezt egyébként egy HajdúBÉT-es integrátortól tudom, aki viszont annak örült, hogy ő meg tudja zsarolni a Raiffeisent kb. 1 milliárd forint értékben. És mit mondanak az integrátorok a kistermelőknek, akiknek úgymond hitelezik, vagy részben hitelezik a takarmányt? Annyit sikerült már rajtatok keresni, hogy nem bukunk már semmit. Ezért igazságtalan ez az egész rendszer, mert mindenkor az értékteremtő ember veszti el munkáját, annak hasznát, magyarul jószágait. És ehhez nyújt segítséget maga az egész magyar közigazgatási, igazságszolgáltatási, magyarul hatósági rendszer. Hiába panaszkodik ugyanis a maffia fogságába esett károsult, az eljárásuk tulajdonképpen soha nem átláthatóak. A hatóságoknak ezer eszközük van arra, hogy jogi csűr-csavarral kifosszák a károsultakat. Utánna pedig hiába teszi meg a följelentést, tulajdonképpen még nagyobb kár éri, mert további költségekbe veri magát a szerencsétlen maffia-áldozat.

Nézzük csak meg, ahhoz, hogy pert tudjon indítani, ki kell fizetni a perköltséget. Ez 6 százalék. De, hogy eredményes legyen, ahhoz ügyvédet kell fogadnia. Az minimum ennyi. Az ilyen jellegű ügyekben viszont a jogi képviselők nem dolgoznak sikerdíjra, mert döntő többségében ők is tudják, hogy csak elhúzódó eljárás részeseivé teszik az áldozatot, de a megtérülés esélye szinte nulla. De hány és hány gazdát kell ahhoz, kifosztani, hogy 60 milliárd forint kár keletkezzen? De mennyi kisbefektetőt kell ahhoz becsapni, hogy mondjuk 40 milliárdnyi kár keletkezzen. Az igazi társadalmi probléma ott kezdődik, hogy ma a hatalom nem törődik azzal, hogy bizonyíthatóan legalább egymillió ember esett - családjával együtt - áldozatul egy később felszámolásba torkolló bűncselekmény sorozatnak. Ha egy országban nem készül leltár, mert szinte az titoknak minősül, hogy hány embert fosztanak ki évenként, akkor ott nem működhet a valós közigazgatás, ott nincs államrend. Nem diktatúráról beszélünk, mert ahhoz, hogy érdekeiket érvényesíttetni tudják, ahhoz működni kell a tágabb értelembe vett közéletnek, amelybe beletartoznak a bíróságok, rendőrségek, ügyészségek és az állami főhatóságok is. De sajnos ma a főrendőrök üzletemberekké váltak, már aktív időszakukban is, amit egyébként a törvény kifejezetten tilt, de a "rendszerváltozás" kitalálta a strómanrendszert, amelynek következményei a kialakult állapot.

www.lakatospal.hu


[Forrás: Magyar Világ,2006. szept.24.]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, beleilleszkedett, vagyonátrendezés, rendszerváltozás, tettestársaiknak, strómanrendszert, víziszárnyasokat, bűncselekmények, sertésállományt, elkótyavetyélik, belügyminiszter, parasztembernek, érvényesíttetni, tulajdonképpen, törvényszerűen, fölszámolóként, kistermelőknek, magyarországon, bútorgyáraknál, gyurcsányostól, miniszterelnök, eszközállomány, tehénállományt, bizonyíthatóan, gabonafélékkel, sertéstartókra, helyreállítása, tulajdonmozgás, üzletemberekké, visszaosztanak, következményei, integrátortól, kitüntetésben, tulajdonostól, meggyilkolták, gazdálkodónak, felszámoló maffiák, ilyen jellegű, felszámolási eljárás, hatóságok intézkedjenek, folyamatok mindig, csoportot szolgálják, fosztogatás központjába, cégek cégeket, saját csalási, egyik fölszámoló, kitüntetők közül, magyar bíróság, szereplők ugyanazok, egyik legfrekventáltabb, másik károsulti, folyamat kezdete, Medgyessy Péter, Balogh László, Pintér Sándornál, Orbán Viktor, Nógrádi Józsefet, Novum Rt, Hunyadi Rt, Kossuth Holdingnak, Csányi Sándor, Zoltános Wallis, Bajnai Gordonostól, Veres János, Szilvásy György, Raifeissen Bank, Magyar Világ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Föld napja  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Volt egy...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Szent György nap  képre írva  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Különös!  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Irgalom és ítélet  A föld szépségéért  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Jó éjszakát  Szép estét  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Jó éjt  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Maradék idő  Föld napja április 22  A Gömb  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
felszámoló maffiák, ilyen jellegű, felszámolási eljárás, hatóságok intézkedjenek, folyamatok mindig, csoportot szolgálják, fosztogatás központjába, cégek cégeket, saját csalási, egyik fölszámoló, kitüntetők közül, magyar bíróság, szereplők ugyanazok, egyik legfrekventáltabb, másik károsulti, folyamat kezdete, hordánál csapódik, kimutatható kárt, tulajdonos ügyvezető, miniszterelnök legjobb, zsíros falat, felszámolási körnél, szocialisták birtokolnak, bútorgyáraknál kifosztott, ellopott pénz, lepusztított eszközállomány, felszámoló-maffia segítségével, előhasi üsző, jószágot elviszik, tisztes parasztembernek, teremtett környezet, földeket továbbra, unió mezőgazdasági, alacsony áron, természet rendje, tehénállományt legalább, sertésállományt legalább, baromfit akár, nagy gabonatermést, ember ette, termékalapot megszüntetik, helyreállítása mindig, viszont tény, felszámolók közel, tulajdonmozgás tulajdonképpen, évenkénti privatizáció, magyar bankárok, egész rendszer, értékteremtő ember, egész magyar, maffia fogságába, eljárásuk tulajdonképpen, hatóságoknak ezer, szerencsétlen maffia-áldozat, minimum ennyi, jogi képviselők, megtérülés esélye, igazi társadalmi, később felszámolásba, titoknak minősül, valós közigazgatás, tágabb értelembe, állami főhatóságok, főrendőrök üzletemberekké, törvény kifejezetten, kialakult állapot, pénzügyminiszter, beleilleszkedett, vagyonátrendezés, rendszerváltozás, tettestársaiknak, strómanrendszert, víziszárnyasokat, bűncselekmények, sertésállományt, elkótyavetyélik, belügyminiszter, parasztembernek, érvényesíttetni, tulajdonképpen, törvényszerűen, fölszámolóként, kistermelőknek, magyarországon, bútorgyáraknál, gyurcsányostól, miniszterelnök, eszközállomány, tehénállományt, bizonyíthatóan, gabonafélékkel, sertéstartókra, helyreállítása, tulajdonmozgás, üzletemberekké, visszaosztanak, következményei, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.